Scrapen van big data op websites en webshops

Scrapen is een techniek die gebruikt wordt om op geautomatiseerde wijze ongestructureerde data van een website of webshop te halen en om te zetten naar bruikbare data die vervolgens bewaard kan worden in een database of spreadsheet.

Deze data kan vervolgens weer geanalyseerd en verrijkt worden door het gebruik van queries waardoor de gegeneerde data specifiek informatie oplevert.

Eijdems Internet kan o.a. de volgende platforms scrapen:


Handmatige data scraping

Soms blijkt data niet via de geautomatiseerde weg te scrapen of moeten gegevens handmatig verrijkt worden. Eijdems Internet heeft de beschikking over ervaren en zeer snelle Indiase data-scrapers die handmatig data van het internet afhalen voor een tarief van slechts € 17,50 per uur (excl. 21% BTW).

Werkwijze

Nadat met de klant is vastgesteld welke data hij wil ontvangen en in welke vorm, onderzoeken wij de mogelijkheden en beperkingen. De klant ontvangt daarna een gespecificeerde offerte.

Ontwikkelen scraping scripts

Om platforms te kunnen scrapen, moeten soms ingewikkelde methodieken worden toegepast. Websites proberen vaak te vermijden dat er scraping plaatsvindt. Eijdems Internet kan in de meeste gevallen deze opgelegde beperkingen omzeilen.

Wilt u meer informatie over scrapen? Neem dan contact met ons op via:

T: 077-3030411
E: info@eijdems-internet.nl

Meer weten over scraping? Klik hier…

Scrapen big data

Voorbeelden van Scraping

Een bedrijf wil data hebben van bepaalde bakkerijmachines die in in de Verenigde Staten verkocht worden. Eerst worden de internet-platforms gezocht waar deze machines aangeboden worden. Vervolgens wordt er een script geschreven dat op zoek gaat naar die specifieke machines (bijv. aan de hand van typenummer of naam) en zet deze machines in een database inclusief naam machine, bouwjaar, prijs, aanbieder, etc.

Onze opdrachtgever wil vervolgens zien of er prijswijzigingen zijn, machines verkocht zijn en het nieuwe aanbod. Via scripts zorgen wij dat onze opdrachtgever twee keer per dag een bijgewerkt overzicht krijgt.

 

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Scroll Up