Uw website op een goede plaats in de zoekmachine?

Wanneer u in het bezit bent van een website of webshop dan wilt u natuurlijk ook dat deze goed gevonden wordt door de zoekmachine, denk bijvoorbeeld aan Google. Online succes begint namelijk bij het gevonden worden van uw webshop of website.

Om dit te bewerkstelligen zijn er een aantal voorwaarden waaraan een website of webshop moet voldoen om hoger te komen in de ranking. Dit is de zogenaamde zoekmachine optimalisatie oftewel SEO.

Door deze manier van werken gaat uw website of webshop hoger scoren in de resultaten bij de organische zoekresultaten, dus de niet betaalde resultaten.

Mobiel heeft voorrang

Tegenwoordig zijn er meer gebruikers die via een mobiel apparaat (smartphone of tablet) Google raadplegen dan via de normale PC of laptop. Daarom is het zo dat Google website die goed werken op mobiele apparaten voorrang geeft.

Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van de juiste lettergroottes, het tonen van een website op de juiste breedte en het alleen tonen van relevante informatie.

Zorg er dus altijd voor dat uw website in orde is voor mobielgebruik (responsive) zodat u bij dit eerste punt al niet de plank mis slaat. Mobielinternet is namelijk de toekomst.

Manier van bouwen

Wanneer wij een website of webshop bouwen wordt deze altijd gebouwd naar de standaard normen van Google. Denk bijvoorbeeld aan de opbouw van de zoekmachinevriendelijke url, het gebruik van de juiste headers op de diverse pagina’s en het onderling doorlinken van pagina’s.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden die de ranking van de website of webshop kunnen beïnvloeden. Door de juiste techniek te gebruiken wordt u beter gevonden.

Outsourcing programmeurs

Oude website aan vervanging toe?

Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat uw huidige website aan vervanging toe is maar dat deze wel al een goede ranking binnen Google heeft.

Wanneer dit zo is, en er zijn pagina’s binnen uw website of webshop die een andere url krijgen, zorgen wij er voor dat de pagina’s die al hoog scoren binnen Google automatisch worden doorverwezen naar de juiste nieuwe url van de nieuwe website of webshop.

Niet alles hoeft te scoren binnen Google

Niet alle urls die uw website of webshop bevat zijn interessant voor Google. Denk bijvoorbeeld aan het administratieve gedeelte. Wanneer uw webshop of website is gebouwd met een CMS systeem zou dat betekenen dat er ineens twee keer zoveel pagina’s geïndexeerd moeten worden door Google. Dit zijn pagina’s die dezelfde inhoud bevatten als de “normale” pagina’s. Wat dan weer de ranking benadeeld.

Een eenvoudige manier om dit op te lossen is door deze pagina’s uit te sluiten zodat Google ze niet oppikt voor de ranking. Dit uitsluiten kan middels een eenvoudig bestandje in uw website. Hierin geven we aan welke gedeelte er niet meegenomen hoeft te worden binnen de zoekresultaten.

Google Analytics

Wat is er nou interessanter dan te zien hoe bezoekers uw website vinden. Of via welke weg ze binnen komen en het surfgedrag.

Wij implementeren Google Analytics in uw website. Via deze weg kunt u ten alle tijden zien hoe uw website wordt bezocht. Of via welke browser of apparaat uw website het meeste wordt bekeken.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@eijdems-internet.nl of T 077 30 30 411.

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Scroll Up